tiistai 26. heinäkuuta 2011

Mehuhetki

Mikäs maistuisi sen paremmalle tulevina talvipäivinä kuin aito viinimarjamehu ja jos se on vielä tehty omista marjoista niin aina parempi :)

Tällä erää kerättiin talteen yksi ämpärillinen punaisia ja kaikki kypsät mustat viinimarjat - joita tuli puolisen ämpärillistä.
Punaista- ja valkoista viinimarjaa jäi vielä kerättäväksi sekä jonkin verran kypsymistä odottavaa mustaa - jäipä sitten lomallekin puuhasteltavaa.

Rekulle laitettiin verkko ettei syö liikaa marjoja.
  
Missä marjastaja?
 
Kun marjat oli kerätty, ladottiin ne lainaksi saatuun Mehumaijaan kohtuullisen sokerimäärän kera.
Marjoja kerroksittain ja sokeria väliin, melkein tuli Maija täyteen mutta vähän olisi vielä mahtunut.
Ihan kaikkea kerättyä ei laitettu mukaan - eli mehua voi juoda ihan turvallisin mielin :)

Mehun valmistumista odotellessa syötiin hyvää ja terveellistä iltapalaa...


Saunan padassa keitettiin vettä ja täytettiin niilä pullot ohjeita kirjaimellisesti noudattaen.
Kun puolitoista tuntia oli vierähtänyt niin aloitettiin pullotus (välissä oli laskettu ensimmäinen erä mehua ja kaadettu se marjojen päälle - ohjeita noudattaen...).

Pullot täytettiin piripintaan ja sitten korkki tiukasti päälle.

Kun koko satsi on keitetty niin Mehumaijan puhdistus suoritettiin vauhdikkaasti kädet viuhuen.
Ja tässä on komea lopputulos eli kuutisen litraa omatekoista viinimarjamehua vietäväksi kellariin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti