keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Keittiön kaapit

Keittiön kaapit lienevät jostain 50-luvun paikkeilta, kokopuuta ja koivuvaneria ja maalattu muutama kymmenen vuotta sitten. Pohdittiin koko roskan purkamista ja kärräämistä kaatopaikalle, mutta ajateltiin sitten että jos niistä sittenkin saisi puhdistamalla ja maalaamalla vielä käyttökelpoiset. Jos hävitetään nämä niin sitten voi harmittaa joskus myöhemmin kun sisustuslehdissä päivitellään idiootteja jotka tuhosivat historiallisesti korvaamattomia kalustoja... no ei nyt kai ihan mutta ei sitä koskaan tiedä ;)

Ensin ajateltiin selviävämme vain puhdistuksella, kevyellä hionnalla ja uudella maalilla, mutta likaa oli sen verran että maalinpoisto ennen uudelleenmaalausta oli järkevin vaihtoehto.


Tästä lähdettiin liikkeelle eli ovet pois ja yläkaappi irti innovatiivisten jakkaratukien avulla.
Huomatkaa muuten kaappien alta paljastuvat tyylikkäät tapetit... Yläkaapin oikealla puolella oli hyllykkö joka etsii toistaiseksi uutta sijoituspaikkaa.

Lähikuva näyttää missä kunnossa kahvat ja maalipinta oli. Ei ihan riittänyt pelkkä pölyjen pyyhintä.

Kahvojen "maali" oli jotain ihmeellistä töhnää jonka sai kaapia puukolla pois ja sitten vasta kannatti turvautua hiomapaperiin.
Kuumailmapuhallin osoittautui erittäin käteväksi työkaluksi. Vanha maalipinta pehmitettiin ja kaavittiin pois. Kun kokemus karttui, ei hiomapaperia tarvinnut juurikaan käyttää ennen uudelleenmaalausta.

Kalusteet maalattiin Empirellä ja väri oli vähän vaaleampi vihreä kuin entinen.


Alakaapin pöytätasoksi oli asennettu rosterinen tiskipöytä, josta ajateltiin luopua ja laittaa tilalle puutaso. Alta paljastui kuitenkin ihan hyväkuntoinen puupinta, tosin ruuvin- ja naulanreikiä oli jonkin verran.

Reiät paikattiin puutapeilla jotka naputeltiin ja liimattiin paikoilleen ja tasoitettiin pinnan tasalle. Ajateltiin myös että ei hiota pintaa aivan puhtaaksi vaan jätetään ajan kulumat näkyviin. Myös vanha maali sai jäädä puoliksi poistamatta.

Pöytätaso lakattiin kolmeen kertaan kiiltävällä lakalla ja siitä tuli aika mukavan näköinen ja helposti puhtaana pidettävä.

Tässä on jo pinta lakattu ja kunnostetut kahvat kiinnitetty.
Lopputulos on aika hieno vaikka itse sanommekin. Ihan hyvä ettei lähdetty uusimaan kaapistoja, säilyi alkuperäinen idea ja tuli toteutettua kierrätysaatetta samalla kertaa.
Tarkkasilmäinen huomaa että toinen ylälaatikko on vinossa - laatikon pohjasta on lohjennut pala jonain vuosikymmenenä ja se on pakko korjata jossain vaiheessa. Muuten harmittaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti